Corona maatregelen per 1-7-2021 – DokOost – Wageningen
Header afbeelding
Geertjesweg 5a 6706 EA Wageningen Tel:0317-412 921

Terug naar overzicht

Corona maatregelen per 1-7-2021

Vanwege het Corona virus neemt ook onze praktijk nog altijd belangrijke maatregelen.

Zo blijft de mondkapjesplicht van toepassing binnen de praktijk omdat wij niet op alle momenten 1.5 meter afstand kunnen bewaren. Ook ons deurbeleid is ongewijzigd. Heeft u een afspraak? Wij hanteren een streng deurbeleid. Om ervoor te zorgen dat mensen met klachten zonder overleg de praktijk bezoeken zit de praktijk deur dicht. U hoeft niet aan te bellen, wij doen de deur regelmatig open om mensen in en uit te laten.

Wanneer u een afspraak maakt zullen wij ook nog aandacht blijven besteden aan mogelijk COVID gevaar voor u en onze andere patiënten. Zo splitsen wij de spreekuren in mogelijke besmettingsgevaar en kunt u mogelijk op een andere tijd gezien worden dan u gewend bent. Tevens kan het zijn dat u wordt beoordeeld door de arts in een een beschermingspak.

Tot slot blijven wij de afweging maken welke contactsoort voor u van toepassing is. Consultatie op de praktijk of een visite tijd waar dit noodzakelijk is maar ook inzet van telefonie, beeldbellen en e-consultatie zetten wij verhoogd in om u veilig van goede zorg te voorzien.

Waarom blijft dit beleid van kracht na de versoepelingen vanaf 1-7-2021? Dit doen wij o.b.v. persoonlijke afwegingen. Zoals de verhouding tussen het aantal COVID- en niet-COVID-gerelateerde zorgvragen, de mogelijkheden die onze praktijkruimte biedt, de huidige besmetting cijfers in de regio maar ook de persoonlijke situaties van onze personeelsleden spelen hierin een rol. Kortom: dit alles doen wij om onze krachten zo goed mogelijk in te zetten in de strijd tegen het Corona virus maar ook om te voorkomen dat u onnodig wordt blootgesteld aan mogelijk besmettingsgevaar.

Wij danken u voor uw begrip. Alleen samen kunnen wij deze strijd tegen het Coronavirus aan.

Team DokOost

Publicatiedatum: 05-08-2021