COVID maatregelen DokOost per 25-2-22 – DokOost – Wageningen
Header afbeelding
Geertjesweg 5a 6706 EA Wageningen Tel:0317-412 921

Terug naar overzicht

COVID maatregelen DokOost per 25-2-22

Ondanks het loslaten van de COVID maatregelen zullen wij binnen onze praktijk verschillende maatregelen blijven handhaven. De besmettingscijfers zijn nog altijd hoog en vanwege het belang om de zorg overeind te houden en om kwetsbare mensen te beschermen, blijven wij binnen de huisartsenpraktijk preventief mondneusmaskers dragen, zowel door de zorgverleners als patiënten.

Daarnaast geven wij u geen hand maar een glimlach. Daarnaast houden we zoveel mogelijk anderhalve meter afstand, blijft er een desinfectiezuil voor de handen en wordt de praktijk goed geventileerd.

Ook andere basismaatregelen blijven van belang, zoals goede triage (uitvragen van de zorgvraag).Voordat u belt voor een afspraak, vul a.u.b. eerst de corona vragenlijst in en laat z.n. een test afnemen bij de GGD of doe een zelftest. Klik hier voor de test.Wanneer u een afspraak maakt zullen wij ook aandacht blijven besteden aan mogelijk COVID gevaar voor u en onze andere patiënten.  Zo splitsen wij de spreekuren in mogelijke besmettingsgevaar en kunt u mogelijk op een andere tijd gezien worden dan u gewend bent. Tevens kan het zijn dat u wordt beoordeeld door de arts in een beschermingspak. Indien uw kind op dit speciale spreekuur wordt gezien bereidt uw kind dan voor.

Bij vermoeden van een COVID infectie of een bekende besmetting mag u de praktijk NIET bezoeken. Ook als u in Quarantaine bent bezoekt u de praktijk NIET.

Tot slot blijven wij de afweging maken welke contactsoort voor u van toepassing is. Alleen in noodzakelijke situaties plannen wij een consultatie op de praktijk of een visite. In situaties waarbij wij de zorg ook kunnen verlenen door de inzet van telefonie, beeldbellen en e-consultatie zullen wij altijd hiervoor kiezen. Dit om u veilig van goede zorg te voorzien en ons personeel te beschermen waar mogelijk.

Waarom dit beleid? Dit alles doen wij om onze krachten zo goed mogelijk in te zetten in de strijd tegen het Corona virus maar ook om te voorkomen dat u onnodig wordt blootgesteld aan mogelijk besmettingsgevaar.

Wij danken u voor uw begrip. Alleen samen kunnen wij deze strijd tegen het Coronavirus aan.
Team DokOost

Publicatiedatum: 05-03-2022