Personeelstekort. Wij vragen uw hulp! – DokOost – Wageningen
Header afbeelding
Geertjesweg 5a 6706 EA Wageningen Tel:0317-412 921

Terug naar overzicht

Personeelstekort. Wij vragen uw hulp!

Ook onze praktijk heeft te maken met de landelijke personeelstekorten en wij doen er alles aan om de werkbelasting voor ons personeel zo goed mogelijk te verdelen. Uiteraard investeren wij ook nu in nieuw personeel maar goed personeel is schaars. Daarbij neemt de druk op de huisartsenzorg alleen maar toe. Het kan dus zijn dat de wachttijd aan de telefoon iets langer is dan u van ons gewend bent.

Blijf thuis bij COVID klachten en breng anderen niet in gevaar.

Tevens hebben wij te maken met meer ziekteverzuim omdat ons werk ons met regelmaat blootstelt aan COVID. Wij wijzen u er graag nogmaals met klem op: blijf thuis bij klachten en overleg telefonisch. U brengt ons, onze medewerkers en kwetsbare patiënten in gevaar door de praktijk te bezoeken. Ook hierdoor komt de zorg in het geding. Immers wij kunnen  geen patiënten ontvangen als wij besmet worden, zoals ook het geval was van 22-7-22 tot 1-8-2022. Denk dus aan uw medemens!

Verzetten afspraken & verdelen van zorgdrukte

Dit alles maakt dat wij soms geen andere oplossing zien dan uw afspraak te verzetten. We snappen dat dit mogelijk vervelend voor u is maar wij rekenen hierin op uw begrip. Immers zonder ons team kunnen wij u niet van goede zorg voorzien. Wij hopen dat de landelijke acties bijdragen aan een structurele oplossing.

Wat kunt u doen?

U kunt ons helpen door alleen contact op te nemen met klachten waarvoor daadwerkelijk een advies van de huisarts of ons team nodig is. Logisch hoor ik u denken maar vele telefoontjes betreffen eenvoudige adviezen. Bellen omdat je 2 uur verkouden bent zonder verdere klachten vraagt niet om directe actie of advies. Kijk daarom eerst op de website’s: www.thuisarts.nl of www.moetiknaardehuisarts.nl veelal vindt u daar al het antwoord op uw vraag. Op deze wijze kunnen wij mensen helpen die meer urgente/dringende klachten hebben.

Alvast bedankt voor uw hulp en begrip.

Team DokOost

Publicatiedatum: 08-08-2022