Afspraken – DokOost – Wageningen
Header afbeelding
Geertjesweg 5a 6706 EA Wageningen Tel:0317-412 921

Afspraken

Hier vindt u meer informatie over het maken van afspraken, aanvragen van recepten, de online mogelijkheden en de bel-mij-terug optie.

Telefonisch

U kunt bellen om een afspraak te maken voor het spreekuur, het terugbelspreekuur of om een visite aan te vragen. Met uitzondering van spoedgevallen is het niet altijd mogelijk om op dezelfde dag een afspraak te maken. Heeft u een klacht die al langer bestaat, probeer dan op tijd een afspraak te maken zodat u meer keuze heeft in dag of tijdstip. Voor het goed plannen van het spreekuur en visites is het nodig dat de assistente weet waarover het gaat. Over de reden van uw aanvraag zal zij u dan ook enige vragen stellen.

Online

U kunt ook on-line via de webagenda een afspraak bij ons inplannen. De webagenda is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact op met de assistente.

Spreekuur

Wij reserveren voor u 10 minuten per consult. Als u denkt meer tijd nodig te hebben, kunt u dit doorgeven aan de assistente bij het maken van de afspraak.

Visite

Als u niet in staat bent naar de praktijk te komen dan kunt u tussen 08.00 uur en 10.00 uur een visite aanvragen. Zolang het mogelijk is ontvangen wij u bij voorkeur op de praktijk. Daar zijn meer mogelijkheden aanwezig om u optimaal te onderzoeken.

Vragen?

Telefonisch

U kunt met de praktijk bellen als u een vraag heeft aan de assistente of de huisarts.

Bel mij terug

Indien u wilt overleggen met de praktijkassistente maar niet wilt wachten, dan kunt u een ‘bel mij terug’ verzoek inspreken. Bel 0317-412921 optie 4. Spreek uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en de reden van contact in. De assistente belt u dagelijks tussen 11.30 – 12.30 uur terug. Let op: deze functie is voor niet-spoedeisende zaken.

Online

U kunt uw medische vraag ook online aan de huisarts stellen. Het eConsult is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.

Aanvragen recepten

Herhaalrecepten kunt u dagelijks online bestellen. Geen beschikking over internet? Bel dan de receptenlijn en laat een boodschap achter. Telefoonnummer van de praktijk: 0317-412921 optie 2.

Afzeggen

Belt u de assistente tijdig, minimaal vierentwintig uur van tevoren, wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan. Wat gebeurt er als u niet tijdig afzegt? Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Dit betekent tijdverlies voor de huisarts of praktijkmedewerker, maar ook dat een ander op dat moment niet geholpen kan worden. U krijgt daarom een rekening bij niet verschijnen zonder vroegtijdig bericht. Afhankelijk van uw afspraak ontvangt u een nota van € 25,- (enkel consult) of € 50,- (dubbel consult). Deze rekening wordt niet door de zorgverzekering vergoed en dient u zelf te betalen.