Specialisme – DokOost – Wageningen
Header afbeelding
Geertjesweg 5a 6706 EA Wageningen Tel:0317-412 921

Specialisme

Ketenzorg DM & CVRM

Onze praktijk kent twee ketenzorgprogramma’s, diabetes mellitus (suikerziekte) en CVRM (hart- en vaatziekten).Dit houdt in dat wij de mensen met diabetes mellitus en hart- en vaatziekten binnen onze praktijk controleren, mits zij voor dezelfde diagnose niet onder behandeling zijn van de specialist. Voor dit programma werken wij nauw samen met andere disciplines om u zo optimaal mogelijk te begeleiden. Denk hierbij onder andere aan de diëtiste, de fysiotherapeut en de specialist. Al onze medewerkers volgen voor deze zorgprogramma’s extra scholingen om zich blijvend in deze specialisaties te bekwamen.

Vanaf 1-1-2022 levert onze praktijk geen ketenzorg COPD en ouderenzorg meer. Wij hebben dit besluit genomen omdat de zorg de afgelopen jaren een flinke verschuiving door heeft gemaakt. Zo ook binnen de huisartsenzorg. Steeds vaker zijn wij zorg gaan verlenen waarvoor u voorheen het ziekenhuis/de specialist bezocht. Inmiddels bemerken wij dat de balans wat ons betreft hierin zoek is. De extra zorgtaken en bijbehorende (na-) scholingen ontnemen ons de mogelijkheid om nog voldoende te focussen op onze basistaken. Dit zorgt ervoor dat er een overbelasting dreigt van ons en onze medewerkers maar ook dat wij ons plezier in ons vak verliezen. We zijn immers huisarts geworden omdat wij de zorg in alle breedte willen uitvoeren. Daarom zullen wij alleen nog ketenzorg DM & CVRM blijven aanbieden.

Kleine chirurgie

U kunt bij ons terecht voor verschillende kleine chirurgische ingrepen (uiteraard afhankelijk van de soort afwijking en de plaats), zoals onder andere het verwijderen van:

  • Moedervlekken
  • Vetbultjes
  • Kleine gesteelde wratjes, bijvoorbeeld in de hals, door middel van coagulatie (wegbranden)
  • Ingegroeide teennagels

Teledermatologie/Dermatoscoop

Met behulp van een dermatoscoop (een sterke loep met een ingebouwde lichtbron) kan de huisarts een huidafwijking/huidstructuur zeer nauwkeurig inspecteren. Eventueel kan de huisarts de verkregen gegevens samen met eventuele foto’s (teledermatologie) voor beoordeling doorsturen naar de lokale dermatoloog. Veelal heeft u vervolgens binnen 72 uur een diagnose met een eventueel behandelvoorstel. De voordelen? Zorg dicht bij huis, laagdrempelig, geen wachttijd met betrekking tot verwijzen en zo nodig toch een specialistische beoordeling zonder parkeerkosten en zonder wachttijd op de poli.

Spiraaltje (Mirena/Kyleena)

Ook is het mogelijk om een hormoonhoudend spiraaltje (Mirena/Kyleena) te laten plaatsen. In de bijlage vindt u hierover uitgebreide uitleg en toelichting. Klik hier voor de informatiebrief.